Підвищення кваліфікації від сертифікованих тренерів Google

21.10.2021

Онлайн-курс від Google
Для того щоб відповідати вимогам вищої школи, науково-педагогічні працівники повинні постійно знаходити час для професійного розвитку, суміщаючи щоденні турботи, щільний розклад занять та підвищення своєї кваліфікації.

На протязі двох тижнів з 04 по 18 жовтня 2021 року доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Ігор Ніколаєв проходив навчання за онлайн-курсом «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти».

Курси організовані Міністерством освіти і науки України за підтримки Google Україна задля розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу.

Базовою тренінговою платформою навчального курсу є суб’єкт підвищення кваліфікації – Академія цифрового розвитку, а безпосереднє навчання здійснювалося сертифікованими тренерами Google (Google for Education Certified Trainer). Курс складався з п’яти модулів, кожен із яких містив відеолекції (загалом більше 12 годин), практичні завдання (35 завдань у захищених віртуальних навчальних кімнатах Google Класів), консультації (загалом 2,5 години відеоконференцій в Google Meet) та підсумкового тесту.

Під час навчання розглядалися наступні питання:

  • як організувати ефективну взаємодію між учасниками освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google;

  • які особливості та переваги Google Workspace for Education;

  • як працювати з обліковим записом закладу вищої освіти на різних пристроях: за допомогою комп’ютера і мобільного пристрою;

  • як створити та підтримувати персональне інформаційне середовище викладача закладу вищої освіти;

  • як організувати дистанційне навчання: підготувати завдання у віртуальних кімнатах, зібрати студентські роботи, залучити до захищених відеозустрічей, здійснити автоматичне імпортування оцінок, вести електронні журнали, надсилати звіти для опікунів, формувати звіти для керівництва, використовувати можливості різних пристроїв для захищеного освітнього процесу онлайн.

Перелік опрацьованих додатків також вражає: Gmail, Google Клас, Google Meet, Google Календар, Google Keep, Google Диск, Google Документи, Google Таблиці, App Sheet, Google Презентації, Google Форми, Google Jamboard, Google Мої карти, програма “Місцеві експерти”, Google Сайти, Google Тренди, Google Академія, Google Групи, Google Сповіщення, Доповнення до об'єктів Google Диску, Google Chrome, Google Довідка, Google Центр безпеки, можливості Google Workspace.

За підсумками курсу учасники отримали сертифікат про успішне завершення навчання за програмою “Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти” в обсязі 30 академічних годин (1 кредит ECTS).

Ознайомитись із освітньою програмою підвищення кваліфікації керівних, наукових, науково-педагогічних та педагогічних кадрів “Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти” (цифровий компонент) можна за покликанням.

Результати навчання (сертифікати) представлені за покликанням.


© 2024 KNTU