Викладач кафедри пройшов навчання за програмою
«Цифрові інструменти Google для освіти»

03.10.2022

Цифрові інструменти Google для освіти
З 5 по 30 вересня 2022 року доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики Центральноукраїнського національного технічного університету Ігор Ніколаєв прийняв участь у 2-й сесії дистанційного навчання за програмою “Google Digital Tools for Education / Цифрові інструменти Google для освіти”.

Організаторами навчання заради розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу виступили Міністерство освіти і науки України за підтримки Google Україна.

Базовою тренінговою платформою навчального курсу став суб’єкт підвищення кваліфікації – Академія цифрового розвитку. Навчання відбувалося дистанційно, учасники отримували завдання у захищених віртуальних навчальних кімнатах Google Класів, де забезпечено ефективний зворотний зв’язок через супровід і консультації тренерів у приватних коментарях. До кожної теми публікувався запис лекції, організовувалась додаткова консультація через відеоконференції в Google Meet, під час яких кожен учасник отримував можливість поставити питання тренеру наживо, продемонструвати екран для вирішення проблемної ситуації.

Перелік додатків, які опрацьовані: Google Клас, Google Meet, Google Календар, Google Диск, Google Документи, Google Таблиці, Google Форми, Google Презентації, Google Keep, Google Сайти, Google Jamboard, Доповнення до об’єктів Google Диску, Google Chrome, ОС Chrome, Google Довідка, Google Центр безпеки, можливості Google Workspace for Education, матеріали навчальної платформи Skillshop.

Ознайомитись із освітньою програмою курсу можна за покликанням.

За підсумками підвищення кваліфікації учасники отримали сертифікати про успішне завершення навчання за програмою “Цифрові інструменти Google для освіти”, яке здійснювалося послідовно за:

  • базовим рівнем в обсязі 30 академічних годин (1 кредит ECTS) – для учасників, які прагнуть навчитися працювати з мобільними пристроями;

  • середнім рівнем в обсязі 15 академічних годин (0,5 кредита ECTS) – для учасників, які прагнуть розібратися з установленим вебпереглядачем Google Chrome;

  • поглибленим рівнем в обсязі 15 академічних годин (0,5 кредита ECTS) – для учасників, які прагнуть навчитися працювати з ноутбуками Chromebook.

Довідково:

Програма “Цифрові інструменти Google для освіти” передбачає 12 ідентичних сесій безкоштовних освітніх курсів і тренінгів, кожен з яких розпочинає роботу щомісяця з липня 2022 до червня 2023 року. Реєстрацію відкрито за покликанням.

Курс містить 5 модулів, кожен з яких складається з відеолекції, практичних завдань і підсумкового тесту.

Заклади освіти, педагогічні колективи яких успішно завершать навчання за програмою з показником вище 50% від загальної кількості працівників, протягом року отримають спеціальний статус «Заклад освіти – учасник програми Google for Education». За підсумками програми також планується відзначити найактивніші заклади.

Із організаційними деталями, програмою та розкладом навчальних сесій можна ознайомитися на спеціально створеному сайті.

Сертифікат
Сертифікат
Сертифікат

© 2024 KNTU