Викладач кафедри отримав сертифікат тренера з міжнародного гуманітарного права

04.12.2023

Міжнародне гуманітарне право
Викладач кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібертнетики Юрій Бондарчук, влітку 2023 року пройшов ретельний відбір, який проводив Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Національний Комітет Червоного Хреста України для навчання тренерів з міжнародного гуманітарного права (МГП). Навчальний марафон впродовж 3 місяців передбачав вивчення нормативного регулювання МГП, розв’язання практичних кейсів, оволодіння інтерактивними інструментами, що використовуються у навчальному процесі. З 50 учасників тренінгу лише 16 змогли отримати сертифікат тренера. Серед них і представник Кіровоградської області та нашого навчального закладу – Юрій Бондарчук.

Хранителем МГП є Міжнародний Комітет Червоного Хреста м. Женева. Статутом Міжнародного Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця передбачено, що Національні Товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця «поширюють знання про міжнародне гуманітарне право та допомагають своїм урядам поширювати їх та виступають ініціаторами в цій сфері». Статус тренера дає можливість Юрію Бондарчуку проводити сертифіковані навчальні тренінги із поширення знань з міжнародного гуманітарного права. Вітаємо!

Більш докладно про інтенсив для тренерів із міжнародного гуманітарного права можна дізнатися зі статті у Юридичній Газеті.

Міжнародне гуманітарне право Міжнародне гуманітарне право
Сертифікат

© 2024 KNTU