Вітання з Днем Маркетолога

25.10.2021

Вітання з Днем Маркетолога
Сьогодні, 25 жовтня, у всьому світі та в Україні відзначають День Маркетолога. Кафедра вітає з цим святом всіх фахівців та науковців, які працюють в сфері маркетингу, а також тих, хто тільки вчиться або цікавиться цією наукою.

Престижна й варта того, щоб нею пишатися професія. Доля тих, без кого в наш час не може працювати жодна серйозна компанія. Звичайно ж, мова йде про маркетологів. За дивним збігом обставин, з безлічі професійних свят, що відзначаються офісними працівниками, саме день маркетолога в нашій країні чомусь залишився обділеним увагою. Офіційного свята у маркетологів України немає, але неофіційний відзначають 25 жовтня.


У цей день в 1975 році маркетинг офіційно з'явився в колишньому Радянському Союзі. 25 жовтня в Міністерстві зовнішньої торгівлі СРСР було створене «Управління з маркетингу та реклами» , яке займалося просуванням радянської продукції на зарубіжних ринках.

Звичайно ж, в ті часи професія була рідкістю. Але і тепер, коли маркетолог є в будь-якій поважній компанії, його професійне свято, як і раніше, не має офіційної дати.

Маркетологи – стратеги й тактики продажів. Завдяки їм товар, про який ми так мріяли, ганяється за нами по всім сайтам навіть після покупки. Якби не маркетологи, ми б не знали, що робити під час паузи, де знайти райську насолоду, що купила б ваша киця тощо.

Пропонуємо по особливому відмітити цей день - зігравши у гру "Який ти маркетолог?".


© 2024 KNTU