Волонтерська допомога внутрішньо переміщеним особам

05.08.2022

UNHCR
Доцент кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ Юрій Бондарчук, з початку збройної агресії рф проти України, на волонтерських засадах долучився до надання кваліфікованої юридичної допомоги внутрішньо переміщеним особам через партнерську організацію Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) – Благодійний Фонд «Право на захист».

УВКБ ООН одне з агентств ООН, яке працює в усьому світі та допомагає людям, яким довелося покинути свої домівки та свою батьківщину через загрозу для власного життя. Сьогодні на території України УВКБ ООН реалізує програми фінансової та юридичної допомоги людям, які були переміщені з різних регіонів країни внаслідок військових дій.

В рамках діяльності БФ «Право на захист» Юрій Бондарчук виконує функції юридичного консультанта «Protection Desk», намагається допомогти вирішити складні питання правового характеру, що виникають у внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток на території Кіровоградської області.

На початку серпня Юрій Бондарчук пройшов обов’язкові для штатних та позаштатних співробітників ООН курси з правової безпеки та стандартів поведінки UNDSS та UNICEF й отримав відповідні сертифікати.

Довідково:

UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) – Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

UNDSS (United Nations Department of Safety and Security) – Департаменту ООН з питань охорони і безпеки.

UNICEF (United Nations Children's Fund) – дитячий фонд ООН, ЮНІСЕФ.

Волонтерська допомога внутрішньо переміщеним особам Волонтерська допомога внутрішньо переміщеним особам Волонтерська допомога внутрішньо переміщеним особам
UNDSS
UNICEF

© 2024 KNTU