НМТ 2024: головне у вступній кампанії 2024 року

15.04.2024

НМТ 2024: головне у вступній кампанії 2024 року
Цьогорічний національний мультипредметний тест (НМТ–2024) передбачає чимало змін, тому кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ надасть консультації, допоможе відкрити персональний кабінет та сприятиме реєстрації на НМТ.

Романчук Сергій Анатолійович (секретар приймальної комісії), тел.: +380500410740

Жовновач Руслана Іванівна (завідувач кафедри ЕТМЕК), тел.: +380509727873

Графік абітурієнта

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджено календарний план організації та проведення у 2024 році національного мультипредметного тесту (НМТ).

Тестування проходитиме під час основних і додаткових сесій:
  • основні: 14 травня – 25 червня;
  • додаткові: 11–19 липня.
Відповідно до наказу також передбачено два періоди реєстрації осіб, які бажають узяти участь в НМТ, – основний та додатковий.

Основний етап реєстрації осіб для участі в основних сесіях НМТ триватиме з 14 березня до 11 квітня включно.

До 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (змінити предмет на вибір на інший чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).

У додатковий період (10–15 травня) матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня.

З 08 травня для зареєстрованих учасників основних сесій НМТ з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж додаткових сесій матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня. З міркувань безпеки ми не публікуватимемо інформації про те, де на території України відбудуться тестування, ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на наших офіційних сторінках у соцмережах. Наполегливо рекомендуємо учасникам не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека і їхня, і організаторів НМТ.

Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.


Вступні випробування

НМТ міститиме чотири блоки завдань, три з яких – обов’язкові, а четвертий – на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети – українська мова, математика, історія України, а на вибір – українська література, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія, фізика та географія. Предмет, тестування з якого вступник / вступниця бажає пройти на вибір, він / вона має вказати під час реєстрації для участі в НМТ.

Модель проведення передбачає, що учасник / учасниця всі чотири предметних тести проходитиме в один день: два до перерви та два після неї. На виконання завдань кожного предметного тесту буде відведено по одній годині.

Після завершення виконання всіх завдань НМТ кожен учасник / кожна учасниця отримає інформацію про кількість набраних ним / нею тестових балів за кожний блок. Для конкурсного відбору використовуватимуться результати з кожного предмета, переведені в шкалу 100–200 балів. Отже, одразу після тестування учасник знатиме не тільки кількість набраних ним тестових балів, а й зможе зорієнтуватися в тому, якими є його результати для вступу. Для всіх спеціальностей буде встановлено коефіцієнти до результатів за кожний блок НМТ.


Магістерські випробування

Для охочих вступати до магістратури у 2024 році проводитимуть єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ), а також єдиний вступний іспит (ЄВІ).

ЄФВВ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка передбачає оцінювання рівня підготовленості вступника з фаху.

ЄВІ – форма вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра, яка поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника).

Реєстрація заяв на участь в ЄВІ та ЄФВВ триватиме з 7 до 29 травня включно. Реєстрацію осіб, які бажатимуть взяти участь у єдиному вступному іспиті (ЄВІ) та/або єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ) здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти.

У 2024 році для вступу на магістерські програми потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Це випробування містить тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника).



© 2024 KNTU