НМТ 2023: головне у вступній кампанії 2023 року

06.03.2023

НМТ 2023: головне у вступній кампанії 2023 року
Цьогорічний національний мультипредметний тест (НМТ) — удосконалена версія НМТ 2022 і передбачає чимало змін, тому кафедра економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ надасть консультації, допоможе відкрити персональний кабінет та сприятиме реєстрації на НМТ.

Романчук Сергій Анатолійович (секретар приймальної комісії), тел.: +380500410740

Жовновач Руслана Іванівна (завідувач кафедри ЕТМЕК), тел.: +380509727873

Графік абітурієнта

Вступні випробування


Два обов’язкові предмети: українська мова й математика.
Ще п’ять – на вибір: історія України, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія, фізика.
Такий підхід передбачає проходження всіх блоків НМТ учасниками в один день, або проходження оцінювань у два дні.


Кількість сесій НМТ

Вступники зареєструються для проходження НМТ у межах основної сесії. Водночас ті абітурієнти, які через певні об’єктивні причини не зможуть прибути на тестування, наприклад, через хворобу, або не завершать оцінювання через тривалу повітряну тривогу чи технічні труднощі в тимчасовому екзаменаційному центрі, матимуть змогу брати участь у додатковій сесії НМТ. Зауважимо, що минулого року участь у спеціальній сесії НМТ взяли доволі мало вступників. Сподіваємося, що цьогоріч усі охочі зможуть пройти НМТ під час основної або додаткової сесій.

Завдання НМТ


Оцінювання НМТ

Також у 2023 році буде недостатньо набрати 1 тестовий бал, щоб отримати результат за шкалою 100–200. Потрібно буде набрати щонайменше 10% від загальної кількості балів за завдання блоків НМТ. Візьмімо, до прикладу, тест з української мови: тут максимально можна отримати 45 балів за виконання 30 завдань. Отже, для того щоб отримати результат за шкалою 100–200, потрібно буде набрати не менш ніж 5 тестових балів. Або якщо ми говоримо про історію України, де маємо 54 тестові бали, то 100 балів отримають ті учасники, які набрали 6 тестових балів.


НМТ для вступників із тимчасово окупованих територій (ТОТ)

У 2023 році, як і в минулому, тестування на ТОТ проводитися не буде. Вступники з таких територій матимуть змогу вступити до закладів вищої освіти без НМТ. Під час організації тестувань пріоритетом є безпека учасників НМТ і педагогічних працівників. Як ви розумієте, дотримуватися цієї умови на ТОТ неможливо, злочином було б дати ворогу можливість скористатися вразливістю учасників освітнього процесу.

НМТ за кордоном

Тимчасові екзаменаційні центри створять не лише в Україні, а й у деяких країнах за кордоном. Перелік країн представимо пізніше. Зараз можна сказати, що процедура проведення НМТ за кордоном буде аналогічною із процедурою проведення НМТ в Україні.


© 2024 KNTU