Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці»

30.04.2019

Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці»
Завідувач кафедри ЕТМЕК Руслана Жовновач та доцент кафедри Максим Загреба з 31 березня по 30 квітня 2019 року у складі делегації НПП ЦНТУ пройшли науково-педагогічне стажування за курсом «Internationalization of tertiary education. Organization of the educational process, innovative teaching methods employed in Polish educational institutions» («Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу, інноваційні методи навчання в польських навчальних закладах»), яке було організовано в рамках договору про співпрацю між ЦНТУ та університетом «Люблінська Політехніка».

Сам договір про співробітництво між Центральноукраїнським національним технічним університетом та державним університетом «Люблінська Політехніка» було підписано восени минулого року, проте співпрацювати університети почали набагато раніше. У квітні 2018 року в нашому навчальному закладі проходила масштабна Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентоспроможна модель інноваційного розвитку економіки України», основними організаторами якої виступили ЦНТУ і Комітет Верховної Ради України з питань бюджету. Крім цього, в організації та проведенні конференції взяли участь майже два десятки наукових організацій, представництв органів державної влади та місцевого самоврядування, навчальних закладів декількох країн. Серед них також був й університет «Люблінська Політехніка».

Стажування було поділено на дві частини. Перша складалася з чотирьох тематичних блоків питань (загальна тривалість лекцій майже 150 годин), а заняття відбувалися в Польщі на базі університету «Люблінська Політехніка» де викладачі протягом тижня вивчали досвід польських колег. Друга частина проходила в Україні – індивідуальні заняття за допомогою системи дистанційної освіти польського навчального закладу. У підсумку стажування кожен з учасників підготував окрему наукову роботу та отримав відповідний сертифікат на 150 годин (5 кредитів ESTS).

Фактично, дане стажування можна розглядати як програму підвищення кваліфікації викладачів кафедри. Безперечно, набутий досвід європейських колег учасники стажування планують використовувати в навчальному процесі.

Протягом перебування в «Люблінській політехніці» викладачі вивчали методику роботи польських колег в таких сферах як проведення вступної кампанії, ведення агітаційної і профорієнтаційної роботи. Дуже цікаво та актуально було відвідати лекції, які проводили не професійні викладачі, а спеціалісти-практики, яких польський університет регулярно запрошує для проведення занять зі студентами.

Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці» Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці» Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці»
Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці» Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці» Стажування представників кафедри в «Люблінській політехніці»
Сертифікат
Сертифікат

© 2024 KNTU