Презентація програми «Спільно до навчання» від ЮНІСЕФ

16.09.2022

UPSHIFT Україна
15 вересня 2022 року, здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Маркетинг» кафедри економічної теорії, маркетингу та економічної кібернетики ЦНТУ прийняли участь у заході UPSHIFT Україна від ЮНІСЕФ. Це була презентація програми «Спільно до навчання», спрямованої на залучення молоді до пошуку відповідей на актуальні виклики в освітньому процесі. Останні декілька років освітній процес в Україні значно ускладнився через пандемію, а потім і через воєнні дії. Програма заохочує потенційних учасників подавати свої ідеї про те, як зробити процес навчання школярів та студентів у громадах більш безпечним та якісним.

UPSHIFT – це програма, що дозволяє підліткам та молоді пропонувати та втілювати інноваційні рішення для актуальних проблем у школі, громаді, місті, тощо на основі підходу Human Centered Design (дизайн, орієнтований на людину). За допомогою досвідченого/ї ментора/ки команди учасників крок за кроком досліджують вибрану проблему, вивчають цільову аудиторію та тестують свої ідеї. У результаті команди створюють проєктні ідеї та мають можливість залучити фінансування на їхнє втілення.

Програма UPSHIFT поєднує тренінги із соціальних інновацій, наставництво та фінансову підтримку. Це дає молоді навички та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. Програма розвиває життєстійкість молодих людей, а їх громади отримують переваги від рішень, які пропонує молодь.

Які етапи програми UPSHIFT?

  1. Десять команд-фіналістів проходять тренінги, під час яких створюють власні проєкти. Кожна команда працює в супроводі ментора/ки.

  2. Команди представляють свої проєктні ідеї журі, після чого обирають п’ять команд, які отримають фінансування для своїх проєктів у розмірі 50 тис. грн.

  3. Відібрані команди мають три місяці для впровадження проєктів. Протягом всього цього часу їх будуть підтримувати та консультувати ментори/ки та експерти/ки.

До участі в UPSHIFT запрошуються команди з Кіровоградської області у складі трьох-п’яти учасників віком від 14 до 24 років. До речі, не обов’язково вже зараз мати готове рішення – командам достатньо визначити, яка проблема є нагальною для їхньої громади, й потім експериментувати та шукати шляхи вирішення цієї проблеми під час тренінгів.

Форму для реєстрації можна знайти за покликанням.

Дедлайн прийому заявок: 23 вересня 2022 року.

Довідково:

Програма UPSHIFT – це глобальна інноваційна програма ЮНІСЕФ, яка реалізується у понад 40 країнах Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). В Україні програма втілюється спільно з ГО «СКЦ «Задзеркалля» – української неурядовою громадською організацією, яка реалізує програму UPSHIFT на Кіровоградщині, Львівщині та Житомирщині.

Презентація програми «Спільно до навчання» від ЮНІСЕФ Презентація програми «Спільно до навчання» від ЮНІСЕФ Презентація програми «Спільно до навчання» від ЮНІСЕФ
Презентація програми «Спільно до навчання» від ЮНІСЕФ Презентація програми «Спільно до навчання» від ЮНІСЕФ Презентація програми «Спільно до навчання» від ЮНІСЕФ

© 2024 KNTU